Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

В Заболотівській територіальній громаді обговорили питання впровадження примірного чотиритижневого сезонного меню в дошкільних закладах

Спеціалісти Снятинського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області 01 грудня 2021 року провели семінар-навчання на тему: «Виконання Наказу МОЗ України від 05.11.2021 № 2441 «Про затвердження рекомендованого Примірного чотиритижневого сезонного меню» для керівників та медичних працівників дошкільних закладів Заболотівської територіальної громади.

Під час навчання  було розглянуто ряд важливих питань, а саме:

–  раціональне та повноцінне, збалансоване харчування дітей, оптимальність режиму харчування,

– постачання харчових продуктів  в заклад  відповідно до санітарно-гігієнічних вимог і норм,

– дотримання термінів реалізації харчових продуктів та умови їх  зберігання,

– вимоги до зберігання добових  проб готової продукції та порядок ведення  відповідної документації,

– умови температурного режиму при приготуванні готових страв тощо.

Спеціалісти Держпродспоживслужби наголосили, що здоров’я дітей є показником правильної організації хар­чування в  закладі дошкільної освіти, а раціональне харчування – це фі­зіологічно повноцінне харчування, різноманітне і збалансоване за всі­ма компонентами. Воно забезпечує зростання, нормальний розвиток та життєдіяльність дитини. Збалансований дитячий раціон має бути оптимальним у кіль­кісному та якісному співвідношенні поживних речовин – білків, жирів, вуглеводів, а також вітамінів, мікро- та макро-елементів та жирних кислот.

В підсумку семінару спеціалісти відповіли на запитання, які виникли під час роботи, та вручили  учасникам  інформаційні листівки.

 

ПОДІЛИТИСЬ: