Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

В Держпродспоживслужбі Івано-Франківщини відбувся тренінг з посилення готовності реагування у випадку спалаху грипу птиці

13 серпня 2021 року в
Держпродспоживслужбі відбувся
симулятивний тренінг "Підвищення
обізнаності та посилення готовності
реагування у випадку спалаху грипу птиці
на території Івано-Франківської області".
Практичний блок заходу було проведено на
базі ТОВ «Снятинська Птахофабрика» та
Коломийської міжрайонної державної
лабораторії Держпродспоживслужби.
В заході взяли участь спеціалісти управлінь,
відділів Головного управління Держпродспоживслужби в області, що
відповідальні за напрямок безпечності харчових продуктів та ветеринарної
медицини, спеціалісти районних, міських державних лікарень ветеринарної
медицини та лабораторій Держпродспоживслужби – загалом 54 учасники.
Під час тренінгу було практично опрацьовано відбір проб стандартного
зразка під час підозри на грип птиці, а саме – відбір трахіальних та клоакальних
змивів, відбір крові.
Крім того проводився паталогоанатомічний розтин загиблої птиці та відбір,
пакування і транспортування патологічного матеріалу для проведення
лабораторних досліджень.
Обговорено та практично відпрацьовано методи проведення стемпінг-ауту
птиці при ліквідації грипу птиці (методи безкровного умертвіння птиці).
Поведено імітацію засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної
комісії з розроблення плану заходів по оздоровленню та визначення межі
неблагополучного пункту, зони обмеження.
Крім того, було обговорено послідовність проведення епізоотичного
розслідування під час спалаху пташиного грипу

ПОДІЛИТИСЬ: