Реформування шкільного харчування: нове меню, форми обслуговування, модернізація харчоблоків
25 серпня 2021 року працівники Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області прийняли участь у розширеній нараді Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради з питань реформування шкільного харчування.
В нараді прийняли участь представники Івано-Франківської міської ради, ДП “Івано-Франківськстандартметрологія”, КНП “Центр первинної медико-консультативної діагностичної допомоги”, Івано-Франківської міськрайонної філії державної установи “Івано-Франківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України”, депутати міської ради, особи відповідальні за організацію харчування, фізичні особи підприємці, що надають послуги з харчування, батьки школярів.
В ході роботи учасники наради обговорили питання щодо порядку організації шкільного харчування, гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктах на потужностях, покрокового переходу на нове меню, форми обслуговування, модернізацію харчоблоків.
Начальник управління Держпродспоживслужби в м. Івано-Франківську Ірина Онищук ознайомила учасників наради зі змінами,
що вносяться до постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 р. № 305 “Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку” та до норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.
Крім того, на нараді були розглянуті наступні питання, а саме:
- реформування шкільного харчування у закладах загальної середньої освіти Івано-Франківської міської ради;
- запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР);
- безпечності харчування.
У підсумку наради, працівники, що надають послуги з харчування у закладах загальної середньої освіти Івано-Франківської міської ради, внесли пропозицію щодо необхідності модернізації харчоблоків, придбання сучасного технологічного й електричного обладнання, поетапного запровадження нового меню, цінових пропозицій, технології приготування страв, проведення тендерних процедур.