Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

На Городенківшині проведено семінар із представниками територіальних громад та керівниками закладів громадського харчування

14 липня 2021 року на спеціалісти  Городенківського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели семінар-навчання на тему «Вимоги законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, відповідальність операторів ринку харчових продуктів за порушення харчового законодавства».

В заході взяли участь  представники Городенківської міської, Чернелицької сільської громад та керівники закладів громадського харчування, що здійснюють діяльність на територіях даних громад.

Серед питань, що обговорювались під час роботи:

–  реєстрація потужностей оператооів ринку;

–  впровадження в закладах системи НАССР;

– конструкції та планування приміщень для дотримання належного рівня гігієнічних вимог (повний набір приміщень, водопостачання, обладнання тощо);

– наявність нормативних документів, що регламентують санітарні та ветеринарні норми відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»;

– нанесення маркування на робочі поверхні та обладнання харчоблоків;

– контроль за роботою холодильного та морозильного обладнання;

– наявність супровідних документів на харчову продукцію та сировину, відповідно до законодавства;

– контроль за якістю сировини, виготовленої продукції, страв;

– дотримання вимог технологічного процесу приготування страв, запобігання перехресному забрудненню;

– дотримання правильного маркування, безпечного зберігання продукції, використання сировини, напівфабрикатів тощо;

–  навчання персоналу, контроль за його здоров’ям та гігієною, дотримання термінів проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів;

При підведенні підсумків роботи учасники семінару отримали відповіді на питання, які були обговорені в ході зустрічі.

ПОДІЛИТИСЬ: