Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

«Готуємо смачно та корисно!» – на базі Калуського ВПУ № 7 проведено семінар-майстер-клас

22 грудня 2021 року на базі Калуського ВПУ № 7 управлінням освіти Калуської міської ради за участю спеціалістів Калуського міського та районного управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області та викладачів професійно-теоретичної підготовки кухарів ВПУ №7 проведено семінар-майстер-клас з директорами та кухарами закладів загальної середньої освіти Калуської територіальної громади, а також підприємцями-організаторами харчування з питань розробки та впровадження  нового примірного чотиритижневого меню.

Семінар відбувся під гаслом «Готуємо смачно та корисно!».

Захід розпочався з теоретичної частини, під час якої були обговорені головні відмінності та принципові зміни в організації харчування, відповідно до постанови КМ України від 24.03.2021 р. № 305 «Порядок та норми організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» та Санітарного регламенту, оскільки з січня запроваджуються нове шкільне меню.

В ході роботи обговорено впровадження нових стандартів харчування школярів, технологічні підходи приготування страв за збірником Євгена Клопотенка та ризики виникнення харчових отруєнь в організованих дитячих колективах у випадку порушень технології приготування та реалізації страв.

Після завершення семінару учасники мали можливість продегустувати страви, які готували майстри виробничого навчання.

ПОДІЛИТИСЬ: