Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Фахівці Держпродспоживслужби області продовжують обстеження місць харчування та перебування внутрішньо переміщених осіб

початку повномасштабного російського вторгнення спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області  провели 1678 моніторингових відвідувань місць харчування та перебування внутрішньо переміщених осіб з різних областей України.

Під час обстежень основна увага приділяється дотриманню вимог санітарного законодавства. Ще з перших тижнів війни фахівцями Держпродспоживслужби області були розроблені рекомендації щодо правил збору продуктів харчування та приготування їжі для гуманітарних потреб, а також пам’ятки щодо забезпечення санітарно-гігієнічного режиму на харчоблоках для організації харчування тимчасово переміщених осіб та членів територіальної оборони.

Серед проблемних питань, які виявлялися – забезпеченість якісною питною водою в достатній кількості, недотримання санітарно-гігієнічного режиму, недостатня кількість гігієнічних засобів, продуктів харчування, холодильного обладнання, забезпеченість м’яким та твердим інвентарем тощо. З усіх проблемних питань, які були виявлені фахівцями, надавалися письмові пропозиції, роз’яснення та консультативна допомога.

Крім того, з початку введення воєнного стану фахівці Головного управління взяли участь у розслідуванні  спалаху гострої кишкової інфекції, яке сталось у місці розміщення переміщених осіб, внаслідок чого постраждало 3 людини. У цьому випадку вживалися відповідні заходи реагування щодо локалізації та ліквідації осередка інфекції.

Нагадаємо, одним із завдань Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області є забезпечення дотриманням санітарного законодавства, санітарного та епідемічного благополуччя населення під час воєнного стану.

ПОДІЛИТИСЬ: