Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Спеціалісти Держпродспоживслужби обговорили із заготівельниками молока Городенківщини гігієнічні вимоги до дрібнотоварного виробництва та обігу молока

17 березня 2023 року спеціалісти Городенківського відділу Коломийського районного управління Головного управління  Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області та Городенківського відділу Івано-Франківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини провели зустріч з керівництвом ТОВ «Городенківський сирзавод» та працівниками, які замаються заготівлею молока на території Городенківської міської та Чернелицької сільської громад.

Під час зустрічі опрацьовано вимоги наказу Мінагрополітики України  від 07.04.2022 № 209 «Про затвердження Гігієнічних вимог до дрібнотоварного виробництва та обігу молока».

Учасникам заходу наголошено:  молоко сире  повинно бути отримано від клінічно здорових, ідентифікованих та зареєстрованих тварин відповідно до законодавства України та відповідати вимогам щодо безпечності та якості. Дрібнотоварні виробники та/або персонал (особа), які доглядають за тваринами, повинні володіти навичками виявлення прихованих форм запалення вимені (субклінічний мастит) та зобов’язані:

1) проводити дослідження молока на приховані форми запалення вимені (субклінічний мастит) не рідше одного разу на місяць;

2) повідомляти уповноважену особу компетентного органу у разі позитивних результатів дослідження молока на приховані форми запалення вимені (субклінічний мастит).

Заготівельникам молока звернута увага на заборону вводити в обіг як харчовий продукт:

1) молоко від хворих та неідентифікованих тварин та тварин, які піддавалися лікуванню і в яких не закінчився період виведення (очікування);

2) молоко отримане в перші сім днів після отелення та останні сім днів до кінця лактації сільськогосподарської тварини;

3) молоко від тварин, які не досліджувалися на приховані форми запалення вимені (субклінічний мастит) протягом останнього місяця.

 

ПОДІЛИТИСЬ: