Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ФК «Нараївка» – представник громади у змаганнях івано-франківського району

У 2021-й рік вся Україна увійшла з новим адміністративно-територіальним устроєм. Були утворені громади, а на їх основі були утворені нові райони. Паралельно із створенням нових районів прийшла черга реформувати і систему змагань обласного футболу.

У цей рік вся Україна увійшла з новим адміністративно територіальним устроєм. Були утворені громади, а на їх основі були утворені нові райони. Паралельно із створенням нових районів прийшла черга реформувати і систему змагань обласного футболу. Тож у червні цього року була заснована асоціація футболу Івано-Франківського району, куди тепер входять усі команди сіл, котрі ще минулого року змагались у чемпіонаті Галицького району з футболу. Місію курувати участь команд колишнього Галицького району з футболу доручили знаному у області футбольному функціонеру Максимчаку Богдану Йосиповичу.
Також Богдан Йосипович з того часу став заступником голови Асоціації футболу Івано-Франківського району. Про особливості цьогорічних змагань, систему поділу команд на групи і ліги говоримо з Богданом Йосиповичем детальніше…
– Богдане Йосиповичу, розкажіть як починалася Івано-Франківська районна асоціація футболу?
– З часу становлення нового адміністративно-територіального устрою прийшла пора реформовувати і обласний футбол. Саме тому була розпочата робота зі створення нових районних асоціацій футболу. Громадська спілка «Івано-Франківська районна асоціація футболу», у змаганнях котрої зараз беруть участь всі команди колишнього Галицького району, заснована 11 червня 2021 року рішенням восьми організацій: Івано-Франківської обласної і міської федерацій, а також футбольними організаціями тодішніх Галицького, Рогатинського, Богородчанського, Тлумацького, Тисменицького районів і міста Бурштина. Керівником асоціації обрано нинішнього заступника міського голови Івано-Франківська, а в минулому голову облдержадміністрації, великого футбольного шанувальника Віталія Федоріва, виконавчим директором районної асоціації обрано Миколу Васильківа, а відповідальним секретарем обрали знаного в області арбітра Іллю Фреїка.
– Розкажіть про нинішню структуру районних футбольних змагань.
– У змаганнях нашого Івано-Франківського району команди поділені на дві ліги. Своєю чергою перша ліга поділена на 6 груп. У групі «А» змагаються команди Рогатинської та Букачівецької громад; у групі «B» змагаються представники Бурштинської, Більшівцівської, Дубовецької та Галицької громад; у групі «C» змагаються представники Тлумацької, Обертинської та Олешанської громад; у групі «D» – команди Тисменицької, Ямницької, Угринівської, Єзупільської, Лисецької та Загвіздянської громад; у групі «E» – команди Богородчанської, Старобогородчанської, Солотвинської та Дзвиняцької громад; і у групі «F» змагаються команди Івано-Франківської територіальної громади. Також паралельно була утворена друга районна ліга, куди увійшли команди із районів, де і в минулому були аналогічні другі ліги. Якщо перелічити, то у другій лізі є всього чотири групи – група «А», де змагаються представники Рогатинської та Букачівецької громад, група «С» (Тлумацька, Обертинська та Олешівська громади – ред); група «D» (команди Тисменицької, Ямницької, Угринівської, Єзупльської, Лисецької та Загвіздянської громад – ред), та група «F» (Івано-Франківська громада – ред.).
– То хто представляє наші, так би мовити, галицькі громади на новому районному рівні?
– У групі «В» районних змагань з футболу беруть участь шість представників з Галицької громади – команди з Брині, Крилоса, Залукви, Комарова, Медині та Вікторова, три представники Бурштинської громади – команди з Бовшева, Дем’янова та Нового Мартинова, один представник від Більшівцівської громади – команда з Нараївки, та два представники Дубівецької громади – команди з Медухи та Дубівців.
Тож, як бачимо з розповіді Богдана Йосиповича, уся наша група – копія першої ліги колишнього Галицького району. Тому команді з Нараївки, що представляє у змаганнях Більшівцівську громаду, відомі усі нинішні суперники і особливих проблем з адаптацією у футболістів не виникло. Про основні аспекти цьогорічного виступу ФК «Нараївка» у новостворених змаганнях говоримо із представником команди Тарасом Бандурою.
– Тарасе Романовичу, розкажіть про команду, про спонсорів, про футболістів.
– Нам дуже приємно, що ФК «Нараївка» у такий складний для всього спорту час, представляє нашу Більшівцівську громаду у футбольних змаганнях Івано-Франківського району. Зараз на перерву ми пішли перебуваючи на 5 місці у турнірній таблиці і вірю, що з весни ми піднімемося ще вище. Хотілося б навіть поборотися за призові місця. У команді грають хлопці із сіл громади – з Нараївки, Нових Скоморох, Жалиборів, Кінашева, Більшівців а також з Івано-Франківська, але є вихідцями із нашого села. Капітаном команди та основним організатором є Небор Петро Романович. Я виконую функції представника команди. Основними спонсорами команди є жителі і фанати з села Нараївка а також частково нам допомагає Більшівецька громада, за що ми вдячні особисто голові Василю Саноцькому та усьому депутатському корпусу. Завжди вболіває за команду і наша староста Ганна Романівна Товста. Приблизний бюджет на сезон у нашій команді – 30-35 тисяч гривень. Сюди входить, у більшості, членський внесок на змагання та оплата арбітражу – приблизно 20 тисяч. Решту коштів потрібно на підготовку поля, прийом команд вдома, виїзди на гостьові матчі. Нещодавно, силами і коштами самих футболістів та вболівальників, було закуплено нову ігрову форму – 15 комплектів за 12 тисяч гривень. Також необхідно щосезону придбати м’ячі та іншу необхідну для змагань атрибутику. Тому ми дякуємо абсолютно усім, хто нам допомагає і маємо надію, що люди отримують задоволення від нашої гри.
– Чи задоволені ви результатом осінньої частини змагань і які плани у команди на майбутні сезони?
– Оскільки багато футболістів доїжджають з інших населених пунктів, то особливих тренувань ми не проводимо. Тож нашим нинішнім результатом ми задоволені, адже команда грає практично не тренуючись. Також вважаю за необхідне сказати, що коштів команді не вистачає. Необхідно ще трохи фінансової підтримки і ФК «Нараївка» може виступити краще. Адже футболістам важко самим і грати і організовувати і ще й оплачувати те все. Чи будемо змагатися у наступних футбольних сезонах – усе покаже час. Наразі є таке бажання, є молоді хлопці-футболісти, котрі можуть показувати достойний футбол.
– Хто є кращим бомбардиром команди?
– Кращим бомбардиром є Белей Дмитро Михайлович! Але всі футболісти однакового грають на перемогу і вклад кожного важко переоцінити. Тому хочу від себе ще раз подякувати усім футболістам і спонсорам, побажати їм здоров’я, футбольних здобутків та мирного неба.
Записав В.К.

ПОДІЛИТИСЬ: