В Заболотівській територіальній громаді обговорили питання впровадження примірного чотиритижневого сезонного меню в дошкільних закладах
Спеціалісти Снятинського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області 01 грудня 2021 року провели семінар-навчання на тему: «Виконання Наказу МОЗ України від 05.11.2021 № 2441 «Про затвердження рекомендованого Примірного чотиритижневого сезонного меню» для керівників та медичних працівників дошкільних закладів Заболотівської територіальної громади.
Під час навчання було розглянуто ряд важливих питань, а саме:
– раціональне та повноцінне, збалансоване харчування дітей, оптимальність режиму харчування,
– постачання харчових продуктів в заклад відповідно до санітарно-гігієнічних вимог і норм,
– дотримання термінів реалізації харчових продуктів та умови їх зберігання,
– вимоги до зберігання добових проб готової продукції та порядок ведення відповідної документації,
– умови температурного режиму при приготуванні готових страв тощо.
Спеціалісти Держпродспоживслужби наголосили, що здоров’я дітей є показником правильної організації харчування в закладі дошкільної освіти, а раціональне харчування – це фізіологічно повноцінне харчування, різноманітне і збалансоване за всіма компонентами. Воно забезпечує зростання, нормальний розвиток та життєдіяльність дитини. Збалансований дитячий раціон має бути оптимальним у кількісному та якісному співвідношенні поживних речовин – білків, жирів, вуглеводів, а також вітамінів, мікро- та макро-елементів та жирних кислот.
В підсумку семінару спеціалісти відповіли на запитання, які виникли під час роботи, та вручили учасникам інформаційні листівки.