Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Про спалах харчового отруєння в закладі швидкого харчування «Cryspy» (Кріспі) м.Калуш

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області повідомляє про випадок харчового отруєння в закладі швидкого харчування «Cryspy» (Кріспі) м.Калуш.

Станом на 05.10.2021 р. в інфекційний відділ Калуської міської лікарні госпіталізовано 8 осіб, в т.ч. 2 дітей віком до 18 років, які харчувалися в закладі громадського харчування – кафе «Cryspy» (Кріспі), що знаходиться в м. Калуш, Калуської міської ради Івано-Франківської області. 

 В усіх  хворих встановлено попередній діагноз «Гострий гастроентероколіт, сальмонельоз?». Стан хворих середнього ступеня важкості, при поступленні хворі скаржились на багаторазову діарею, нудоту та блювання, біль в животі та підвищення температури тіла до 38 градусів С.  Хворі 02.10.2021 р. вживали лаваш з курячим м’ясом та часниковим соусом.

Перший хворий поступив у суботу 02.10.2021 р., 5 осіб – у неділю 03.10.2021 р., 2 особи – в понеділок 04.10.2021р.

04.10.2021 р. після отримання екстрених повідомлень спеціалістами Калуського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області проведено санітарно-епідеміологічне обстеження об’єкту та позаплановий захід державного нагляду (контролю) у сфері безпечності харчових продуктів.

Виявлено порушення санітарних норм та порушення у сфері безпечності харчових продуктів: перехрест потоків сировини та готової продукції, не промаркований розроблювальний інвентар, відсутність дезінфікуючих середників, не проводився контроль температурного режиму холодильного обладнання та ін..

В ході епідрозслідування відібрано 20 змивів з об’єктів навколишнього середовища на патогенну, умовно патогенну флору та БГКП, 1 пробу харчових продуктів (філе куряче), 1 пробу води питної для мікробіологічного та санітарно-хімічного дослідження.

Вжиті заходи:

  • за порушення у сфері санітарного законодавства на фізичну особу-підприємця складено протокол;
  • готуються приписи про усунення виявлених порушень у сфері санітарного законодавства та у сфері безпечності харчових продуктів;
  • направлено листи до Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області та голови Калуської міської громади;
  • винесено розпорядження про припинення роботи закладу терміном на 10 днів.

 

 

ПОДІЛИТИСЬ: