Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Держпродспоживслужба провела інформаційну онлайн-сесію для посадових осіб органів місцевого самоврядування

15 липня 2021 року за організації Івано-Франківського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» спеціалісти Головного управління Держпроспоживслужби в області провели інформаційну онлайн-сесію для голів громад, профільних заступників та посадовців органів місцевого самоврядування Івано-Франківщини.

До учасників заходу з привітальним словом звернулись Руслан Панасюк, керівник Івано-Франківського регіонального офісу Програми “U-LEAD з Європою» та Роман Гурський, начальник Головного управління Держпроспоживслужби в Івано-Франківській області, котрі розповіли про основні завдання, повноваження, пріоритети та напрямки співпраці з територіальними громадами.

Далі продовж двох годин слухачі отримали кваліфіковані методичні настанови фахівців Держпродспоживслужби за трьома блоками питань:

– повноваження органів місцевого самоврядування щодо контролю обмежувальних заходів на виконання  постанови КМУ від 09.12.2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»;

– сучасні вимоги до організації харчування в шкільних та позашкільних навчальних закладах;

– дотримання вимог щодо встановлення тарифів на комунальні послуги в межах територіальних громад.

Зустріч проведено в рамках реалізації «Регіональної інформаційно-освітньої програми для посадових осіб територіальних громад в Івано-Франківській області», що була розроблена Головним управлінням Держпроспоживслужби Прикарпаття і погоджена Івано-Франківською ОДА  ще в березні 2021 року.

Програма передбачає здійснення різноманітних організаційних заходів: від укладання  Меморандуму про співпрацю з територіальними громадами області, проведення різного роду навчальних семінарів та «круглих столів» до висвітлення методичних матеріалів через засоби масової інформації, соціальні мережі тощо.

Робота в даному напрямку триватиме і надалі.

 

ПОДІЛИТИСЬ: